Akevittfestival 2018

Fahlstrøm bar & grill rigger opp eget festivaltelt i Nedre Torvgate under Norsk Akevittfestival 2018.

«Med så stor pågang, og så mange festivalstemte kunder er det bare naturlig å utvide dekningen under festivalen»

Vi ruller ut både grill og smoker i teltet og lager nydelig festivalmat for anledningen. Det blir også mulighet for akevitt-cocktails og mye god øl.

For å booke bord i restauranten: booking@fahlstrøm.no

I teltet er det først til mølla!

Torsdag 11.oktober

10.00 : Lærlingekonkurranse for kokkelærlinger i festivalteltet

Mesterlauget (kokkenes mesterlaug) arrangerer i samarbeid med Lærlingkompaniet en årlig prestisjetung kokkekonkurranse; Norgescup, som arrangeres i Stavanger hvert år.

Deltakerne i Norgescup kvalifiserer seg til deltakelse ved å vinne kokkekonkurranser i fylkene rundt omkring i landet.

Årets kvalifisering/kokkekonkurranse for Hedmark og Oppland er lagt til Norsk Akevittfestival, og vil finne sted i Fahlstrøm-teltet, utenfor Fahlstrøm Bar & Grill.

Les mer om konkurransen her:

http://www.norgescup.com

Fredag 12. oktober :

15.30 Fahlstrøms eget akevitt-telt åpner samtidig med restauranten // Gratis inngang

21.00 Legendariske Yankee spiller i teltet // Gratis inngang

Lørdag 13. oktober:

13.00 Fahlstrøms eget akevitt-telt // Gratis inngang

18.00 Festmiddag med Gotmar Rustad // (UTSOLGT)

21.00 Guttorm Kristoffer Aarhaug inntar scenen i teltet vårt // Gratis inngang

Julelunsj og Julebord

Book ditt julebord nå!

 

Julebordsesongen hos oss starter 16. november.

Grupper på mellom 35 og 50 stk kan få hele vår nyåpnede kjeller for seg selv.

Men vi har plass til grupper i alle størrelser!

Hos oss kan du ha julebord fra rolig middag til full fest i baren frem til 02.30

 

Julebordmeny:

Velg 2- eller 3-retters meny.

Forrett:

Rakfisk i potetlefse

Leverpate på mørkt rugbrød med rødbetcoulis

Hovedrett:

Fahlstrøms deilige juleribbe med tradisjonelt tilbehør

Josper-grillet pinnekjøtt med himmelsk kålrabistappe

Juletorsk med ertestuing, bacon og norske poteter.

Dessert:

Fløyelsmyk karamellpudding

2 retter – 495,-

3 retter – 595,-

 

 

Julelunsj

 

Hver eneste ukedag  i uke 50 og 51 inviterer vi til julelunsj.

 

Deilig julebuffet med både varm- og kaldmat. Pinnekjøtt, ribbe, kjøttkaker, vossakorv, rakfisk, røkelaks, sild, kålrabistappe, potit, eggerøre, lefse, rødkål, surkål m.m. Tradisjonell norsk julemat på Fahlstrøms vis.

12.00-14.00 Hverdager Uke 50 og 51

345,- per pers inkludert dessert og kaffe.

17. mai på Fahlstrøm

 

På selveste nasjonaldagen åpner vi restauranten kl 10.00

Det blir mulig å reservere bord fra 17.00 og ut kvelden. Før det er det først til mølla.

BOOK BORD

Meny 10.00-17.00:

SMØRBRØD
REKESMØRBRØD MED EGG, AGURK OG MAJONES
KR. 135,-

KARBONADESMØRBRØD MED SALAT OG LØK
KR. 125,-

BISTECCASANDWICH MED SOPP, LØK, URTEDRESSING OG POMMES FRITES
KR. 189,-

BURGERE

CLASSIC BURGER
KR. 149,-

BACONCHEESE
KR. 179,-

BLUECHEESE
KR. 179,-

VEGETAR
KR. 139,-

SALAT

CÆSARSALAT
KR. 189,-

POMMES FRITES
KR. 35,-

SØTPOTET FRITES
KR. 42,-

DESSERT

MARSIPAN/OSTEKAKE
KR. 75,-

VANILJEIS
1 KULE KR 35,-
2 KULER KR. 69,-
3 KULER KR. 95,-

TIL BARNA
PØLSER OG POMMES FRITES
KR. 95,-

PINNEIS
25KR

 

Meny 17.00 og ut:

BURGERE

CLASSIC BURGER
KR. 149,-

BACONCHEESE
KR. 179,-

BLUECHEESE
KR. 179,-

VEGETAR
KR. 139,-

 

POMMES FRITES
KR. 35,-

SØTPOTET FRITES
KR. 42,-

SALAT

CÆSARSALAT
KR. 189,-

ANNET

SPARERIBS
KR. 179,-

VANILJEIS
1 KULE KR 35,-
2 KULER KR. 69,-
3 KULER KR. 95,-

TIL BARNA
PØLSER OG POMMES FRITES
KR. 95,-

PINNEIS
25KR

Serranoskinke

Serrano-skinke har vært en delikatesse helt fra romertiden. ”Serrano” betyr ”fra fjellene” og viser til at skinkeproduksjonen stammer fra de spanske fjellene fra gammelt av. Vår serranoskinke komme fra Duroc-gris som er en vanlig type griserase for denne typen skinke. Skinken blir renset, trimmet og så lagt i salt i 2 uker for å trekke ut vann , og så hengt til tørk i 14 måneder i et skiftende klima for å imitere sesongene med forskjellige temperaturer. I denne prosessen smelter fettet, saltet setter sin smak og man ender opp med speket skinke av ypperste kvalitet.

Serranoskinken på Fahlstrøm kan nå bestilles som egen tapasrett eller som en del av vår deilige tapasplanke.

Vi vet å verdsette gode råvarer!

Vil du bli en del av Fahlstrøm-gjengen?

stemningsbilde fra restauranten en travel vinterkveld. Fahlstrøm bar og grill i Gjøvik

Vi trenger fler kokker, servitører og bartendere!
Fahlstrøm Bar & Grill er en svært populær gastrobar som ligger i hjertet av Gjøvik. Fahlstrøm er drevet med en genuin interesse for god mat og godt drikke. Vi har en stor fast kundegruppe som som besøker oss jevnlig sammen med familie, venner eller kollegaer for en bedre middag i en uformell atmosfære. På fredager og lørdager er Fahlstrøm også en av byens best besøkte barer, og det er ofte fullt hus helt til vi stenger 02.30. Fahlstrøm-gjengen består av en gruppe hardtarbeidende mennesker som jobber målbevisst for å gi kundene den beste opplevelsen når de besøker oss. Profesjonalitet og ”glimt i øyet” er gjennomgående for arbeidskulturen vår, og det er også dette vi leter etter hos nye ansatte.

Da vi er i ferd med å både utvide restauranten og virksomheten vår for øvrig, trenger vi nå å utvide staben.
Vi ser etter nye kokker, servitører og bartendere som kan bli med i gjengen vår og utvikle Fahlstrøm videre.

Personlig egenskaper:
-være initiativrik
-kunne fungere godt i team
-stresstolerant
-ha glimt i øyet
-jobbe godt i team
-løsningsorientert
-selvstendig

Ønskede kvalifikasjoner:
-relevant erfaring fra restaurant/serverings-bransjen.
-snakke flytende norsk
-være over 20 år
-kunnskap om mat/vin/øl

Utdanning (kun til kokkestilling)
-Fagbrev som kokk

Vil du bli en del av Fahlstrøm-gjengen?
Send en kort søknadstekst og CV til vidar@fahlstrombg.no

Morsdag

Vi tok en prat med gutta på kjøkkenet om mammaer.

Kjøkkensjefen Kristoffer, vokste opp med mor og far og 2 søsken på Brøttum. Han mener selv at han fra videregående klarte å huske morsdag selv, men før det måtte han bli påmint av far. «Far pleide å kjøpe noe på våre vegne». «Kake og blomster» var standard-gaven. «Og Kaffe på senga» sier Kristoffer. Vi spør Kristoffer hva han liker best med mor si. ”Hvor skal jeg starte?” «Snill, omtenksom, er der til enhver tid. Alltid tilstede. Stiller opp på et sekund.» Kristoffer legger ikke skjul på at mor er en av de viktigste, om ikke den aller viktigste personen i livet hans. «Snilleste mennesket jeg vet om», legger han til. Kristoffer, som naturlig nok er veldig interessert i mat, har etter han ble voksen, pleid å ta med mor på restaurant på bursdager og morsdager. «Hva er ditt beste matminne med mor?» «Vi var å spiste ute på Gran Canaria, og vi spiste faktisk en tomatsuppe som jeg aldri kommer til å glemme»

Atle, en av kokkene, er oppvokst på Kopperud. «Jeg husker når jeg var liten så pleide vi å gi kake på senga. Hun var nok våken lenge før vi kom, men lata som hun sov til vi stod der med kake». «Beste med mamma er at hun er så grom.» Atle innrømmer at han fortsatt er helt avhengig av mammaen sin. «Hun er veldig støttende og åpen. Godhjerta tvers igjennom.»

Atle har aldri tatt med mamma ut å spise på morsdag. Men det vil han gjerne. «Men som kokk jobber jeg jo ofte på morsdag, og lager mat til andre mammaer. I år også.»

God morsdag til alle mammaer fra alle oss på Fahlstrøm!

1 2