Morsdag

Vi tok en prat med gutta på kjøkkenet om mammaer.

Kjøkkensjefen Kristoffer, vokste opp med mor og far og 2 søsken på Brøttum. Han mener selv at han fra videregående klarte å huske morsdag selv, men før det måtte han bli påmint av far. «Far pleide å kjøpe noe på våre vegne». «Kake og blomster» var standard-gaven. «Og Kaffe på senga» sier Kristoffer. Vi spør Kristoffer hva han liker best med mor si. ”Hvor skal jeg starte?” «Snill, omtenksom, er der til enhver tid. Alltid tilstede. Stiller opp på et sekund.» Kristoffer legger ikke skjul på at mor er en av de viktigste, om ikke den aller viktigste personen i livet hans. «Snilleste mennesket jeg vet om», legger han til. Kristoffer, som naturlig nok er veldig interessert i mat, har etter han ble voksen, pleid å ta med mor på restaurant på bursdager og morsdager. «Hva er ditt beste matminne med mor?» «Vi var å spiste ute på Gran Canaria, og vi spiste faktisk en tomatsuppe som jeg aldri kommer til å glemme»

Atle, en av kokkene, er oppvokst på Kopperud. «Jeg husker når jeg var liten så pleide vi å gi kake på senga. Hun var nok våken lenge før vi kom, men lata som hun sov til vi stod der med kake». «Beste med mamma er at hun er så grom.» Atle innrømmer at han fortsatt er helt avhengig av mammaen sin. «Hun er veldig støttende og åpen. Godhjerta tvers igjennom.»

Atle har aldri tatt med mamma ut å spise på morsdag. Men det vil han gjerne. «Men som kokk jobber jeg jo ofte på morsdag, og lager mat til andre mammaer. I år også.»

God morsdag til alle mammaer fra alle oss på Fahlstrøm!